tóthné dér enikő

2002-2007 Budapest, Bartók Béla Zeneművészeti Gimnázium és Szakközépiskola  – Fuvola szak

2007-2010 Budapest, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem BA –  Fuvolaművész

2010-2012 Budapest, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA Előadóművészet – fuvolaművész

2010-2014 Budapest, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA – Művésztanár

2014 Budapest, Zenakadémia – Carol Wincence mesterkurzusa

2007 Kaposvár, VII. Országos Elek Tihamér Fuvolaverseny – 2. díj

2010. Prága, „Prágai Tavasz” Nemzetközi Muzsikusfesztivál – Nívódíj

Saját magamon érzem, mennyire fontos a zene értő hallgatása, a közös muzsikálás, a saját érzelmeink zenével való kifejezése és átélése. Az én személyes céljaim, hogy a zeneoktatásban rejlő lehetőségek kihasználásával átadjam ezeket az értékeket tanítványaimnak. Fontosnak tartom nem csak a hivatásos zenészek, hanem zeneszerető közönség nevelését is.

Az egyetemi tanulmányaim során sok olyan alternatív lehetőséget ismertem meg a zeneoktatásban, amiről úgy vélem, hogy kifinomultabb és árnyaltabb megoldásokat kínálnak a hagyományos képzésnél. Elméleti ismereteimből fokozatosan lettek gyakorlati módszerek, órai játékok, kreativitásra serkentő beszélgetések.

Eddigi pedagógiai munkámban fontos értéknek tartom, hogy megtalálom a különböző korosztályokhoz a megfelelő módszereket. A legkisebbeknek mesevilág, a versenyszelleműeknek kihívás, a kamaszoknak önkifejezés. A zenéléssel át lehet élni és ki lehet fejezni minden érzést – ennek a szabadságát igyekszem megadni az óráimon.

A növendékeimmel szívesen látogatunk el egy-egy zeneművészetnek otthont adó helyre, koncertre.

A tanítás mellett aktívan részt veszek intézményünk rendezvényeinek megszervezésében, lebonyolításában. Szeretek a gyerekekkel közösen kreatív napokat tartani, tanulmányi kirándulásokat szervezni, hangversenyekre járni, igyekszem megszínesíteni a klasszikus zenével való találkozásaikat.

Több művészeti iskolában tanítottam, emellett vezettem babakoncerteket, óvodásoknak szóló játékos ismerkedő foglalkozásokat, általános iskolásoknak szervezett zeneismereti alkalmakat és kamaszokra hangolt ifjúsági koncertlátogatásokat.