tóth zsolt

2002-2007 Budapest, Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola – Klarinét szak

2007-2010 Budapest, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem- Klarinétművész

2010-2012 Budapest, Vienna Konservatorium – Klarinét tanár, fúvószenekari karmester szak

2007-2009 Budapest, Voce d’Amore klarinétzenekar

2014-2016 Szombathely, Savaria Szimfónikus Zenekar

2008. Budapest, Maros Rudolf fúvósötös verseny  3. hely

2009. Porto (Portugália), I.C.A. klarinétverseny legjobb 12 között

Zenei tanulmányaim alatt kiváló tanároktól tanultam. Tőlük nem csupán szakmailag kaptam sokat, hanem nagyban hozzájárultak jellemem fejlődéséhez is. Rendkívül inspiráló, motiváló volt számomra a pedagógiai munkásságuk, amely a mai napig nagy hatással van rám. Tanárként és három gyermekes családapaként egyaránt fontosnak tartom a szakmai és emberi értékek átadását. Célom, hogy növendékeim zenei fejlődését, szakmai előmenetelét a legjobb tudásom szerint támogassam.

Óráimon törekszem a vidámságra, szabad beszélgetésre, a kreatív és hatékony tanulásra. Igyekszem a gyerekeket önállóságra, kitartásra, szorgalomra ösztönözni, valamint elősegíteni saját egyéniségük kibontakozását.

Fontos számomra az ideális tanár – diák kapcsolat kialakítása, a gyermekek megismerése, mely nagyban elősegíti a közös munkát. Nagy hangsúlyt fektetek a hangszertechnikai és zenei alapok elsajátítására, hogy a zeneiskolás tanulók a későbbiekben minél könnyebben, élvezhetőbben és egyre magasabb szinten játszhassanak hangszereiken, valamint segítem őket kamaracsoportokba, ifjúsági zenekarba való beilleszkedésben is.

Terveim között szerepel egy zeneiskolai klarinétzenekar megalapítása, valamint nagy lehetőséget látok az általam vezetett ifjúsági fúvószenekar és a városi fúvószenekar közös projekteinek szervezésében, megvalósításában.

A tanulmányaim, valamint eddigi pályám során zenészként sok fúvós, és- szimfonikus zenekari tapasztalatot szereztem, valamint fúvószenekari karmester szakot is végeztem. Már harmadik éve vezetem iskolánk ifjúsági zenekarát, rendszeresen részt veszek az intézmény rendezvényein szólistaként, kamarazenészként, valamint karmesterként is.

Pedagógiai pályám első éveiben több zeneművészeti iskolában tanítottam, sok diákkal, kollégával, szülővel kerültem kapcsolatba. Ezek a munkahelyek sokrétű tapasztalattal gazdagították pedagógiai és kommunikációs eszköztáramat. Előadóművészként szólóban és zenekari játékosként is lehetőségem volt tapasztalatot szerezni, szívesen vállalok interpretációs, illetve koncert-, és rendezvényszervezéssel kapcsolatos feladatokat is.

„Zsolt bácsi! Köszönöm, hogy Ön a tanárom.” – Gréti

„Nagyon sokat tanultam Öntől!” – Dani

„Köszönöm, hogy mindig meghallgat.” – Anna