kóta péterné judit

1978-1983 Szombathely, Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola

1983-1987 Pécs, LFZF Pécsi tagozat – Zeneiskolai hegedűtanár

2011-2013 Győr, Széchenyi István Egyetem, Varga Tibor Zeneművészeti tagozat – MA hegedűtanár

1983-tól Savaria Szimfonikus Zenekar (hegedű szólam tagja)

1987-1992 Haydn kvartett (hegedű szólam tagja)

2018 Szeged, Hubay Társaság – Zeneiskolai hegedűtanárok országos versenye 3.díj

1990. Zeneakadémia Savaria Szimfonikus Zenekar tagjaként –  Bartók- Pásztory díj 

Elkötelezett több generációs pedagógus családból származom. Kiváló tanároktól (Medgyes Teréz, Gyermán István, Tripolszki Teréz) tanulhattam. Megszerzett ismereteimet szeretném minél szélesebb körben, bármilyen korosztálynak tovább adni.

Alapvetően vidám, pozitív életszemléletemet felhasználva otthonos, nyugodt, befogadó légkört teremtek az óráimon. Rávezetem a tanulókat az értő, rendszeres munkára. Ennek eredménye a koncerteken való rendszeres szereplés. Versenyre is szívesen készítem fel a növendékeket, de ennek kritériuma az elhivatott hozzáállás. A bátortalanabb gyerekeket beszélgetésekkel rávezetem a megszerzett tudása megosztásának örömére. Fontos számomra, hogy egészséges, felelős, értékes embereket neveljek. Rendszeresen megbeszélem a szülőkkel a gyermekük fejlődését.

A nálam tanuló gyermeket a szülei rám bízzák, abban a heti órában szülőként is gondolok a növendékemre. Több hegedű-oktatási módszert is alkalmazok, mindig a tanuló képességeihez mérten.

Szeretnék többször, rövidebb ideig találkozni a növendékekkel, a gyakorlás eredményessége miatt. Vonószenekar vagy hegedű kamara csoportok kialakítása szándékomban áll. Szeretek együtt muzsikálni a növendékeimmel, igyekszem minden koncerten közösen fellépni velük.

Az iskola rendezvényein aktívan részt veszek. Legyen az zenei tábor, növendék, vagy tanári koncert. Kollégáim mindig számíthatnak kreatív problémamegoldó képességemre.

Zenekari munkám sok gyakorlással, és koncertezéssel telik. A tanítás során praktikus megoldásokkal tudom segíteni a növendékeimet a hangszer kezelése mellett a lámpalázzal kapcsolatosan is.

„Judit néni kedves, segítőkész, vidám, pontos. “Soha ne adjam fel”-ezt tanítja. Példamutató! Biztató, kitartó! Nagyon jó hegedűtanár!” – Csenge 9 éves és Laci 12 éves

„A tanárnő nagyon kedves és megértő. Ha valamit nem értek, türelmes velem…” – Tamara 17 éves