dobos sándor

1980-1984 Ungvár, Konzervatórium –  Zongoratanár, korrepetítor

1984-1991 Kijev, P. J. Csajkovszkij Állami Zeneakadémia – Zongoraművész, zongoratanár, korrepetítor

2019-től Zalaegerszegi Canterina Kamarakórus (zongorakísérő)

2010. Sümeg – Az év zenepedagógusa

2014. Lenti – Elismerő oklevél Lenti tankerület igazgatójától és Lenti Város Polgármesterétől

2014. Sümeg – Elismerő oklevél Sümeg Város Polgármesterétől

Tanítani nagyon szeretek, nekem ez a hivatásom. Képes vagyok heti 36-38 órában oktatni zongorát, hála Istennek nem fáradok el. Nyitott vagyok minden új ismeretre, új módszerre a tanításban. Az évek során sok tanítványom választotta a zenei pályát. Nagyon büszke vagyok rájuk. Ők plusz motivációt jelentenek mindennapi munkám során.

Diákjaimmal nagyon jó a viszonyom. A szülőkkel való kapcsolattartás is nagyon fontos és eredményes tevékenységem az oktatási folyamatban. Számtalan módszertani továbbképzésen vettem részt az évek során. Az itt szerzett pedagógiai ismereteket beépítem a mindennapi gyakorlatomba.

Növendékeim rendszeresen részt vesznek és helyezést érnek el különböző zenei versenyeken. Tanítványaim között vannak, akik már művésztanárok. Ez visszaigazolása annak, hogy amit csinálok és csináltam, annak van értelme.

Évente fellépek a tanári hangversenyen kamara együttesben és szólistaként is. Tanszaki hangversenyeken növendékeimmel együtt zongorázom, a közös zenélés erős motiváció számukra. Az iskola rendezvényein adódó feladatokból is kiveszem a részem.

Rendszeres szereplője vagyok a városi rendezvényeknek, illetve előadóművészeket kísérek zongorán. Mivel nem csak ebben az iskolában tanítok, más intézményekben szerzett tapasztalataimat felhasználom a tanításban, és a szervezeti kultúra alakításában is.

„Azért szeretek a Sanyi bácsihoz járni, mert nagyon jól tudja megtanítani a darabokat és tudja hogy minden tanítványának milyen darab kell.” Míra – 12 éves