lukács krisztina

2004-2007 Budapest, Continuo Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola – Fuvola

2007-2010 Győr, Széchenyi István Egyetem, Varga Tibor Zeneművészeti Intézet Előadóművészet-klasszikus fuvola

2010-2013 Győr, Széchenyi István Egyetem, Varga Tibor Zeneművészeti Intézet Tanár-zenetanár (fuvolatanár)

2002-től Budapest,  Fugato Orchestra – Fuvola

2012-től Szombathely, Savaria Szimfonikus Zenekar – Fuvola, pikoló

2007. Bécs, Austrian Band Contest, International Live Award verseny Hungarian Live Award díj – Fugato Orchestra

2011,2012 Győr, Széchenyi István Egyetem, Varga Tibor Zeneművészeti Intézet Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia – Kamara Szekció I. díj

 

Pedagógiai tevékenységem során arra törekszem, hogy legjobb tudásom szerint, gyengéd módszerekkel, de céltudatos, következetes munkával segítsem a növendékeimet a hangszertanulásban. Legfőbb motivációm elsősorban a zene és az adott hangszer megszerettetése. Célom, hogy maga a hangszeres zenélés nem szűnő örömforrássá válhasson a gyerekek számára, amely akár életük végéig is kitart.

11 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem. Ez alatt az idő alatt úgy gondolom, megtanultam hogyan tudok jó kapcsolatot kialakítani a gyerekekkel és a szülőkkel egyaránt. Szeretem, ha az órák hatékonyan, de ugyanakkor jó hangulatban és játékosan telnek.

Eddigi pedagógiai-módszertani munkámban fontos értéknek tartom, hogy számos növendékemmel is kiváló versenyeredményeket értünk el regionális, illetve országos szinten. Több diákom is a zenei pályát választotta, sikeresen felvételt nyertek budapesti zeneművészeti iskolákba.

A jövőben szeretnék több lehetőséget kapni arra, hogy a tanítványaimat gyakrabban színpadra állíthassam, illetve, hogy rendszeresen látogathassunk különböző zenei rendezvényeket.

A zeneiskolában a kollégákkal együttműködve, jó hangulatban, kölcsönös tiszteleten alapuló légkörben végezzük munkánkat. A minden évben megrendezett tanári koncerten fontos tapasztalatokat, élményeket szerezhetek, az örömteli közös zenélés pedig erősíti közösségünket.

Pedagógiai pályám mellett fontos számomra, hogy fuvolaművészként is rendszeresen felléphetek hazai, illetve külföldi színpadokon egyaránt zenekarokban, kamaraprodukciókban és szólistaként is.

„Kriszti néni te vagy a kedvenc tanárom!” – Kati

„Nagyon szeretek zeneiskolába járni!” – Anna